Halveer elke filet in de lengte, bestrooi ze met zout en peper
en kwast ze met de tijmolie in.
Rol elke filet op en maak ze met een cocktailprikker vast.
Leg de kruiden in een ruime pan, giet er de wijn en de
bouillon bij en schik er de visrolletjes op.
Breng het vocht aan de kook, leg het deksel op de pan, draai
het vuur lager en laat de vis in 8-10 minuten gaar
pocheren.
Schep de rolletjes uit de pan op een bord en houd ze warm.
Pureer de kruiden en het kooknat tot een glad mengsel en giet
dat in een schone pan.
Breng de saus aan de kook en laat haar tot de helft
inkoken.
Doe wat tijmolie op de slabladeren, schep alles om en schik de
bladeren in het midden op 4 borden.
Schik 3 scholrolletjes op elk bord, giet er wat saus over en
dien onmiddellijk op.
U kunt tijmolie maken door 4 takjes gekneusde tijm een aantal
dagen in 5 dl koudgeperste olijfolie te laten weken.
U kunt anders een goede koudgeperste olijfolie gebruiken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |